Over UP Foundation
"We gaan een event organiseren voor families met zorgenkindjes" zei ik tegen een vader.
"Mooi dat jullie dit gaan doen. Toen we laatst in het AMC waren, zei ik tegen mijn vrouw; waarom zijn er eigenlijk wel Cliniclowns voor kinderen maar niet voor volwassenen?"
Als moeder van mijn mooie zoon Lou van 3,5 jaar heb ik zo vaak sterke handvatten gemist, een guideline met hoe moet je hier als ouder nou mee omgaan. Het is zo ongelofelijk heftig om te zwemmen in een enorme zee waar je gewoon niet weet welke kant je nu op moet vanaf het moment dat je de diagnose krijgt van je kindje. Janneke en ik hebben elkaar door onze kinderen ontmoet en we herkenden die radeloosheid maar ook die positieve kracht van door willen gaan en echt met je hele hart je kinderen een fantastisch leven te willen geven.
Ik ben mens op nummer 1, moeder op 2 en daarna ondernemer. Vroeger was ik op nummer 1 ondernemer en overschreed ik keer op keer mijn grenzen als mens. Nu als moeder weet ik dat ik als mens eerst goed voor mezelf moet zorgen om de beste zorg en de meeste liefde aan Lou te kunnen geven. Zo ontstond de UP Foundation.
De UP foundation is er voor jou als ouder, als zus als tante als oom als opa en oma, maar eigenlijk voor iedereen die in contact staat met zorgenkindjes. Kinderen die bijzondere aandacht vragen.
We nodigen coaches uit, therapeuten, mindfulness coaches maar juist ook een yoga docent en een heerlijke chef kok. Iedereen die er deze dag voor ons is heeft zelf ook een bijzonder verhaal, dat maakt het ook zo krachtig. Deze dag mag je juist voor jezelf beleven of met elkaar. Je kunt je even terugtrekken of juist bij de groep blijven. Het is allemaal niet niks en wij begrijpen dat als geen ander.
Wij kijken er echt naar uit jullie te ontmoeten en elkaars verhalen te horen. Wees niet bang, er komen geen clowns (die zijn doodeng) maar die glimlach op je gezicht toveren we zeker voor je.
K
We hebben er zo ongelofelijk veel zin in!
Liefs,
Tineke
UP Foundation
‘Ga uit van niks, en dan valt alles mee’ was de boodschap van de kinderneuroloog. Ineens zijn dat de 5 belangrijkste en tegelijk de meest bizarre minuten van ons leven. Daar sta je dan weer in de wachtkamer, ieder met een kind in de armen. Ik maar denken dat het hebben van een tweeling al een hele uitdaging was. De achtbaan die volgt, hoef ik niemand uit te leggen. Dat wens je je ergste vijand nog niet toe. Zonder begeleiding stap je dan noodgedwongen een totaal nieuwe fase van je leven in, waar je je nooit op hebt kunnen voorbereiden. Ik dacht meteen, dat ‘gesprek’ moet beter kunnen. We gingen voor een second opinion, deze vriendelijke arts nam maar liefst 1,5uur van zijn kostbare tijd om ons uit te leggen wat er aan de hand is. Zelden kan een arts je vertellen hoe de toekomst van je zorgenkindje eruit komt te zien. ‘Ik ga u niet vertellen dat uw kind later kan lopen, maar..ik ga u ook niet vertellen dat uw kind dat later niet kan. Daarvoor is er te weinig bekend. Probeer niet teveel vooruit te kijken en leef vooral uw leven’. Wederom stonden we weer buiten, weer ieder met een kind in de armen, maar ditmaal met een sprankje hoop. Hoop doet leven.
Dit is voor mij één van de redenen om de UP Foundation te starten. Als wij niet voor dat tweede gesprek waren gegaan, hadden we onze weg heel anders ingeslagen. Iedereen die we de afgelopen tijd hebben ontmoet, vertelt ons weer iets wat we mee kunnen nemen in ons rugzakje. Wat ons wijzer maakt, of krachtiger. Of laat zien dat het hoe gek dat ook klinkt, het je leven ook zo ontzettend kan verrijken. Ik gun iedereen dat gevoel, om die positiviteit uit de soms meest verdrietige of ellendige situaties te halen. Dat wil ik samen met Tineke met de UP Foundation realiseren.
Liefs,
Janneke
UP Foundation