UPdate - nieuws over de UP Foundation

Januari '20 - UP op Instagram

Tijd voor UP om live te gaan op Instagram. En er is geen betere dag om dat te doen, dan op blue monday. Bij UP draait namelijk alles om positiviteit. Dus omdenken kunnen we als de beste. The only way is UP. Volg je ons mee? Check onze Instagram op @upfoundation.nl
Zie je daar & een happy blue monday to you!


Oktober '19 - CitySense loopt de Singelloop voor UP

Geweldig nieuws! Op zondag 6 oktober gaat het team van Event locatie City Sence de Singelloop rennen voor onze UP Foundation in Utrecht!  Linda is de altijd liefhebbende steunende tante van Lou(de zoon van Tineke) en heeft deze actie opgezet samen met haar 10 collega’s! City Sense heeft nu al meer dan 1700 euro opgehaald en we zijn ze mega dankbaar voor deze actie! We gaan deze donatie heel goed investeren in nieuwe UP Events waarbij we ouders met zorgintensieve kinderen veel kracht en nieuwe energie geven om de zorg voor zichzelf en het gezin weer goed te kunnen dragen!  Namens alle ouders en ons UP team “ Go Go City Sense” bij de Singelloop!

Mei '19 - UP Cards

Met veel trots heeft de UP Foundation tijdens het afgelopen event op 11 mei 2019 de UP Cards gepresenteerd. UP Cards geven aan de hand van inspirerende vragen de mogelijkheid om gesprekken te voeren met mensen die dicht bij je staan. Om jou als ouder van een kind met extra zorg, te helpen om op een positieve manier gesprekken op gang te brengen, waardoor je (meer) openheid, energie en steun ervaart. Daarnaast bevat de set UP Cards ook 20 inspiratiekaarten. Hierop staan ideeën en tips voor ontspanning, bezinning en zorgen voor jezelf.

Tijdens het UP Event van 11 mei waren de UP Cards een onderdeel van het programma. De groep werd in tweeën verdeeld. Na een korte introductie ging de groep uiteen in groepjes van 3. Er werden gesprekken gevoerd aan de hand van de vragen op de UP Cards. Wat opviel was dat de vragen als zeer spraakmakend werden ervaren en dat er sprake was van veel herkenning bij de ouders onderling. Daarnaast ontstaat er een bepaalde manier van bezinning waarbij je als ouder even stil staat bij het leven met een zorgenkind en wat dit voor jezelf betekent. Waar ben je nu oprecht blij mee en wat zou je graag anders willen zien en hoe kan je dit veranderen?  Tips en adviezen werden gedeeld en de vragen gaven inspiratie om gesprekken over andere onderwerpen op gang te brengen. De UP Foundation is ontzettend trots en blij dat we hier een bijdrage in hebben kunnen leveren en we hopen dat we door deze set UP Cards nog meer ouders dezelfde positieve ervaring kunnen geven waardoor zij meer steun en kracht ervaren vanuit de omgeving. 

Door de gulle donatie van Dick Haanraadts hebben wij deze UP Cards kunnen realiseren.  

Om in de toekomst ook weer nieuwe initiatieven te ontwikkelen, vragen we wel een kleine vergoeding per set UP Cards. Wil je zelf ook een setje? Bestellen kan hier

April '19 - Update over Lou

Hierbij een update over Lou, het zoontje van Tineke, één van de founders van UP.

"Na 3 maanden ziekenhuis kunnen we met een gerust hart weer ademhalen. Lou is weer sinds een paar weken thuis! Hij herstelt langzaam maar heeft z'n mooie smile weer terug. Het komt nu aan op revalideren en vooral veel liefde en bijknuffelen na deze intense tijd. Bedankt lieve UP Moeders voor jullie gweldige steun en woorden en bezoekjes aan het AMC. Power to UP, mede door UP en alle liefde van onze vrienden en familie zin we er bovenop gekomen. 11 mei zal ik er nog kort iets over vertellen. Liefs voor jullie, een liefhebbende en bovenal trotse moeder van Lou, Tineke"

Maart '19 - Onverwachtse ziekenhuisopname

Door persoonlijke omstandigheden, staan de werkzaamheden rondom de UP Foundation tijdelijk even op een laag pitje. Het zoontje van Tineke, één van de founders van UP, ligt sinds begin januari op de IC. Alle liefde & energie is daar meer dan nodig. Als je haar wilt steunen, wordt dat meer dan gewaardeerd. Laat dan hier een berichtje achter.
Zodra alles hopelijk weer goed gaat, en we weer de krachten kunnen verzamelen, hopen we weer de positieve energie te laten vloeien op een komend UP event. Misschien wel meer dan ooit.


November '18 - Team uitbreiding

Trots nieuws! De UP Foundation heeft het team mogen uitbreiden. Naast founders Tineke de Jong en Janneke Osenga, zijn twee nieuwe teamleden toegevoegd. Marouschka Hollenberg, moeder van haar prachtige zorgkindje Saar, en Minke Verdonk, trotse moeder van zorgkind Kasper en tevens orthopedagoog, onderzoeker en adviseur voor ouders en hulpverleners.

Marouschka helpt ons met al haar enthousiasme mee met het organiseren van de UP events, het vinden van de fijnste locatie's en het verzorgen van de communicatie rondom de events.
Minke hebben we gevraagd enerzijds vanuit haar professionele rol als gezinscoach, om ons te ondersteunen bij de UP events. Maar tevens als ervaringsdeskundige bij het zoeken van de juiste professionals en thema's voor ieder event. Welkom bij UP!


September '18 - Follow The Sun - School is weer begonnen- even tijd voor jezelf! 

We kunnen niet wachten op ons volgende UP event op vrijdag 21 september 2018! We hebben weer een heerlijk ontspannen programma klaar staan voor je in het prachtige Lichthuis in Zandvoort. Het Lichthuis ontzorgt en verwend ons enorm de gehele dag met Yoga, heerlijke lunch en aan het einde van de middag een borrel met een zeer vette op hout gerookte chardonnay,-) Hopelijk hebben jullie allemaal een fantastische zomer achter de rug.

Het blijft rennen, vliegen en zorgen met kinderen, laat staan met de onze kinderen die extra zorg nodig hebben. Ik heb ondertussen spierballen door het dagelijkse tillen van mijn zoon van 21 kg. Het is daarom tijd voor ontspanning en mooie gesprekken met ons als krachtige moeders bij elkaar!

We hopen jullie snel te verwelkomen op 21 september! De flyer staat online rechtsboven bij het menu " UP event" Tot 21 september en voor nu geld ook 1+1 Gratis UP Ticket. Zet iemand in het zonnetje,-) Groeten Janneke en Tineke, 2 trotse moeders

29 juni was een te gek event en daarvan is een super videoclip gemaakt.


Juli '18 - Wat een donatie!

Wat een fantastisch nieuws voor UP! Wederom een hele mooie bijzondere donatie mogen ontvangen. Dick Haanraadts, directeur van de Joop Westerweelschool in Amsterdam gaat met pensioen. Ter gelegenheid daarvan is er afscheid van hem genomen op school. Hij wilde geen bloemen of flessen wijn, maar een donatie voor de UP Foundation. Inmiddels is er ruim        € 3.755,- opgehaald! Geen woorden voor hoe ontzettend gul iedereen doneerde, maar in het speciaal van Dick die ons dit prachtige bedrag heeft geschonken. Ontzettend dankbaar en hier kunnen, en gaan we hele mooie dingen mee doen. In een later stadium zullen we hier zeker nog op terugkomen.

April '18 - ANBI -status

UP Foundation is door de belastingdienst beoordeeld als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ en heeft zodoende de ANBI-status. Alle giften aan onze stichting zijn hierdoor belastingaftrekbaar.

Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. ANBI staat voor: Algemeen Nut Beogende Instelling, zie ook www.anbi.nl

Februari '18 - BEDANKT!

De UP Foundation leeft en hoe! Niet alleen bij ons als ouders van zorgenkindjes maar juist ook zo sterk in onze omgeving bij ouders van gezonde kindjes, onze familieleden, ondernemers, collega’s op het werk en vaak op momenten waar je het echt niet verwacht!

Een paar weken geleden belde mijn zusje mij enthousiast op. Tien je gelooft het niet, ik fiets achter een jongen met een grote rugzak op en jullie UP regenboog pin zat er op gespeld! 

Of een groep vriendinnen die onlangs een benefiet feestje hebben gegeven en spullen verkochten voor een goed doel. Alle 15 vriendinnen waren einde van de avond het roerend over eens: de opbrengsten van € 800 euro moet naar de UP foundation! Hoe waanzinnig!

En nog eentje waarvan ons hart zo’n dikke sprong maakte. Onze allergrootste donatie tot nu toe. Bij een groot energiebedrijf sparen en verdelen medewerkers het hele jaar coins. .Aan het einde van het jaar wordt de megapot verdeeld over 4 goede doelen en ...UP Foundation kwam door! € 6.250! BAM!

Iedere keer als wij een donatie binnenkrijgen, voelen we een liefdessprongetje, zo’n aai over ons hart, voor de kids, voor ons als ouders en verzorgers, voor UP. Zoveel mooie steun. We zijn ongelooflijk dankbaar met al deze donaties. En jullie donaties zijn aan deze moeders goed vertrouwd.

Met dit geld kunnen we namelijk 4 grote UP Events organiseren. We kunnen zelfs de kosten laag houden voor de deelnemers, de ouders extra verwennen met een inspirerend boek over het thema, een ontspannende extraatje als een massage, en begeleiding van goede therapeuten die je een hart onder de riem steken. Want “man” ik zeg het heel eerlijk. We need it. Een donatie van jullie, is een glimlach op het gezicht van de ouders en dus van het kind. Een beter gezin, begint bij jezelf. En soms bij UP,-)

Bedankt lieve kanjers voor jullie steun, donaties en alle liefde! 

December '17 - UP Foundation is een feit

Een half jaar geleden leek het ons een goed idee, iets met onze positieve kijk op deze wereld vol zorgen te doen. Het oprichten van een stichting die ouders van zorgenkindjes, zoals wij, kunnen helpen. En vandaag, op de verjaardag van de Sint, hebben we het officieel gemaakt. De UP Foundation is geregistreerd.
Een van onze principes is dat je ieder mijlpaal(tje) moet vieren, je weet tenslotte nooit of en wanneer de volgende komt. En wij houden van goed vieren, dus gingen we naar één van de hoogste punten van Amsterdam, immers the only way is UP.
En in de tussentijd hebben we niet stil gezeten. We hebben twee prachtige UP events georganiseerd, waarop we trots zijn. Trots op de sprekers die hun bijdrage leverden, trots op alle mooie reacties van de gasten en trots dat we iedereen vooral ook met elkaar hebben verbonden. En de derde staat al zelfs al in de planning.

Wij gaan vooral zo door, hopelijk jullie ook. Met ons steunen, met het naar een UP Event komen of op welke manier dan ook. En vergeet ondertussen vooral niet te vieren ;)

September '17 -  Eerste doel bereikt

Ons eerste doel is bereikt!
In het voorjaar bedachten we een manier om geld in te zamelen zodat we onze geliefde UP Foundation op kunnen starten. Notarissen, hostingpartijen, accountants, banken, ze vragen allemaal geld. Logisch. Dus bedachten we een kleinschalige crowdfunding actie, word vriendje van UP, en dat werd een succes. Iedereen die ons initiatief een warm hart toedraagt, werd maar al te graag vriend van UP, en hielp trots de UP-pins te verspreiden. Op het werk, in hun eigen kring, op school, in de kroeg, we hebben zelfs hele fanatieke UP vertegenwoordigers langs de deuren zien gaan. En met succes! Al na 3 maanden zijn we ons streefbedrag van 5.000euro ruim voorbij. Dankzij jullie!

We gaan dus aan de slag met UP. We kunnen zelfs door dit extra budget al een tweede UP Event organiseren, waardoor we zelfs de kosten per persoon iets omlaag kunnen brengen. Maar een stichting zou geen stichting zijn, als we niet blijven doorgaan met geld inzamelen. Zodat we nog meer mensen namens UP kunnen inspireren, handvatten kunnen geven, of ze met elkaar kunnen verbinden. Daar hebben we grote dromen voor. Meer daarover in onze volgende UPdate.

Voor nu, nogmaals onze dank!

Reactie's

Marijke Haanraadts
30-09-17 21:07:48
Alle deelnemers aan het UPevent van 1 oktober een liefdevolle en inspirerende dag toegewenst!
Dick Haanraadts
14-09-17 13:16:35
Geweldig initiatief, dat veel steun van iedereen nodig heeft en verdient.
En natuurlijk een paar geweldige meiden, die deze kar trekken.
Hennie Geelen
13-09-17 13:40:05
Fantastisch nieuws. Trots op jullie. Ga zo door.
Nathalie Bleekemolen
13-09-17 11:49:28
Super gedaan 👏🏻. Ik ben trots!
Roos Genet
11-09-17 09:40:16
Wat een gooed initiatief is dit Janneke en Tineke. Ik hoop dat jullie veel mensen hiermee kunnen inspireren. Ik word in ieder geval een vriendje!

groetjes,
Roos
Tonen: 5  10